Кому буде корисний?

  • власникам та директорам готелів та ресторанів;
  • керівникам мережевих закладів;
  • адміністраторам та шеф-кухарям.

  Що отримають учасники?

  • оптимізація структури продаж, використання прихованих резервів для їх збільшення;
  • налагодження сервіс-менеджменту, збільшення частки постійних гостей;
  • оптимізація бізнес-процесів, відладка розподілу робіт та завдань у команді;
  • стабілізація якості та збільшення швидкості виконання замовлень.

ПРОГРАМА ТРЕННІНГУ

МОДУЛЬ 1. УПРАВЛІННЯ ПРОДАЖАМИ

Елементи Управління продажами: як максимізувати урожайність 1м 2

  • Аналітика продаж: читання між строк;
  • Команда працівників вашого бізнесу: секрети управління орієнтовані на максимізацію продаж;
  • Основні інструменти управління продажами для ресторанного бізнесу

Ціноутворення

  • Стандартні методи: коли і як можна використовувати;
  • Сучасне ціноутворення на службі готельно-ресторанного бізнесу;
  • Особливості використання знижок;
  • Винятки та зауваження до системи ціноутворення

Аналіз продаж

  • Динаміка та структура продаж: основні показники;
  • Вчимось читати звіти з продаж;
  • Основні точки аналізу: де ховаються резерви?

Меню як інструмент продаж

  • Групи меню: глибина та наповнення;
  • Цінове сусідство у меню: оптимальний набір;
  • Мерчандайзинг меню: фішки, новинки, сезонні страви.

Сервіс

  • З чого складається 5-ти зірковий сервіс?
  • Сервіс орієнтований на швидкі продажі чи на постійних гостей?
  • Секрети управління сервісом в готелі/ресторані.

Особливості готельного ціноутворення

  • Сезонні та змінні ціни;
  • Як розрахувати рентабельну ціну номера?
  • Основні ідеї та фактори при встановленні цін у готелях.

МОДУЛЬ 2. ОПЕРАЦІЙНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ

Операційна досконалість

  • Для кого потрібний операційний менеджмент?
  • Який реальний ефект для готелів та ресторанів від запровадження системи управління якістю

Стандарти ресторану та готелю

  • Розробка оптимальних працюючих стандартів;
  • Управління змінами стандартів якості;
  • Smart-стандарти: доступність та легкість

Макетування системи операційного менеджменту.

  • Контроль та формалізація бізнес процесів
  • Формування загального пулу бізнес-процесів;
  • Розподіл робіт,стадій та процедур в рамках команди;
  • Посадові інструкції та закріплення бізнес-процесів;
  • Прописка та формалізація бізнес-процесів;
  • Створення індивідуальних чек-листів;
  • Чек-листи для керівників у розрізі підрозділів

Особливості організації бізнес-процесів

  • Гостьова зона та бар: як стандартизувати менеджмент сервісу?
  • Кухня: стандартизація технології та організації. Логістика ресторану;
  • Економіка та аналітика. Загальне управління рестораном;
  • Готель: служба поселення. Служба номерного фонду.

Світовий досвід менеджменту якості

  • Кайдзен: система постійного покращення якості процесів через корпоративну культуру – японський досвід. Приклади застосування в українській практиці;
  • Total Quality Management на службі у кайдзен. Операційна досконалість в готелях та ресторанах;
  • Lean production (бережливе виробництво) – світовий досвід скорочення часу виконання замовлення;
  • IT на службі якості готелів та ресторанів.