Кому буде корисний?

  • власникам та директорам готелів та ресторанів;
  • керівникам мережевих зкладів;
  • адміністраторам та шеф-кухарям;
  • бухгалтерам, економістам, фіндиректорам.

   Що отримають учасники?

  • дієві інструменти аналізу;
  • розуміння джерел додаткових резервів;
  • знання основних доходо- та витратогенеруючих процесів;
  • можливість зробити заклад більш ефективним.

Формат навчання:

  • Максимум 25 учасників
  • Консультації тренерів в рамках тренінгу
  • 85% програми: практичні завдання та кейси
  • Самостійна робота над домашнім завданням

ПРОГРАМА ТРЕНІНГУ

Управління прибутковістю ресторану

  • Звіт про прибуток: оптимальна форма. Як читати звіт?
  • Бюджет витрат ресторану. Практика. Кейс-стаді;
  • Точка беззбитковості – де вона і як її знайти? Для чого шукати точку беззбитковості?
  • Логіка ресторанних концепцій. Інструменти аналізу дохідної бази;
  • Аналіз релевантних витрат. CVP-аналіз. Знаходимо резерви прибутку;
  • Валовий прибуток: джерела та витікання;
  • Прибуток та дивіденди або квест «де ділись гроші?»
  • Інвестиційні витрати та амортизація. Досвід західних колег

Система антикрадіжка

  • Крадіжки служби сервісу: ходи та «капкани»;
  • Кухонні крадіжки: ходи та «капкани»;
  • Фінансові махінації: як виграти в шахи;
  • Побудова системи моніторингу крадіжок, управління нею;

Фінанси для не фінансистів: особливості ресторанного обліку. ІТ-комплекс в ресторані: макетування облікового комплексу

  • Особливості готельних та ресторанних фінансів;
  • IT-системи. Вимоги та виклики IT-комплексу;
  • Дисконтні системи та IT-комплекси. Акції та спеціальні пропозиції;
  • Види обліку. Побудова процесів економічного обліку та моніторингу. Європейський досвід та українська практика;
  • Основні схеми оподаткування

Управління food-costом. Товарний облік

  • Калькуляційні та технологічні карти: найкраща практика. Основні помилки;
  • Інвентаризація: методи та частота. Ключові моменти;
  • Методи впливу на food-cost;
  • Відходи та їх облік. Списання: види та оптимізація;
  • Рівняння товарного обліку

Логістика ресторанного бізнесу

  • Запаси: оптимізація без втрат. Як не «морозити» власні оборотні гроші?
  • Оборотні фонди: структура та оборотність;
  • Макетування системи : пошук оптимального запасу;
  • Касовий календар

Аналітична система ресторану на службі менеджменту закладу

  • Управління за відхиленнями. Основні показники - пульсометр ресторану;
  • Календар звітів: оптимальний набір та частота;
  • Основні інструменти аналізу: які використовувати і як часто?