Сезонне меню. Основні тренди цієї осені

22552698_1550724671632460_8104099306936519314_n

Осіннє меню – це спосіб заохочення гостей споживати якісну, органічну їжу з максимальною кількістю поживних речовин, адже особливо важливо поповнити запас вітамінів і зміцнити імунітет напередодні сезону холодів і застуд. Окрім того, саме восени різноманітність фруктів та овочів дозволяє експериментувати та створювати нові шедеври, щоб потішити своїх гостей гастрономічною насолодою.

Власне, кажучи про нашу географічну зону, сезонні продукти з року в рік є незмінними. Тому кожен ресторатор чи шеф кухар сам вибирає, які продукти ввести в осіннє меню: яблука, баклажани, горіхи, шипшину чи топінамбур. Майже кожен третій заклад робить своє «Гарбузове меню». Багато хто використовує дичину. Певні заклади вводять річну чи морську рибу, котра особливо актуальна восени, оскільки має елементи необхідні організму з настанням холоду.

Чудовою закускою стануть «Хрумкі кростіні з лісовими лисичками». Аромат цих грибів є особливим тож це ідеальний вибір для закуски.

Мотиви арабської кухні набувають популярності. Цікавим рішення для осіннього меню стане «Хумус з гарбузом». Він чудово доповнить меню вашого ресторану, привернувши увагу постійних гостей.

Осінь це сезон м'яса. Цього сезону особливо актуальні страви з ребер, тому нашим рішенням стали духмяні та пряні «Глазуровані ребра запечені в хоспері з гарбузовим гратеном та соусом Чимічурі». Ця страва просочена ароматами та барвами осені. Невисокий foodcost зробить її чудовим доповненням сезонного меню.

Вподобай нашу сторінку HoResPro, щоб не пропустити свіжі оновлення. Повну версію статті читайте в останньому випуску журналу "Pro Hotel & Rastaurant".

You must be logged in to post a comment.